12 juni 2024
19:30

Danmarks IF

Referat: Rådmansö SK - Danmarks IF

Det är lill-lördag och vi har tagit bussen ut till Rådmansö för att möte serietvåan Rådmansö SK. Stämningen i bussen ut är så där lagom spänd och vi välkomnas av ett mycket bra fotbollsväder. Klockan står på 19:30 när domaren för dagen blåser igång matchen och värdarna börjar med bollen.

De första fem minuterna är som på vilken fest som helst, man hälsar och försöker lära känna varandra. Och det är det som händer här, båda lagen känner sig för och vi har båda lite halvchanser redan från start. Båda målvakterna får känna på bollen i matchens inledning. Det märks att det är en toppmatch då det ser lite spänt ut på plan. Första målet kommer nog bli väldigt viktigt. Vi försöker hitta vårt grundspel via vårt mittfält och ut via kanterna, samtidigt som värdarna försöker spela vi sin 66 som är inblandad i allt som sker. Värdarna gör ett uppspel och kommer in i vårt straffområde i 10de minuten. De försöker spela in den centralt men i bollens bana har vi en hand som är i vägen och domaren blåser för straff och den är odiskuterbar. Ajajaj. Kom igen nu Kejjan! 66an kliver upp, drar till åt höger, och Kejjan räddar!!! Domaren blåser, linjedomaren har dömt att Kejjan gått för tidigt. Straffen skall läggas om. VAR säger fel - men det är vad det är. 66an kliver upp igen, drar till åt samma håll men något högre än förra gången, Kejjan går åt rätt håll men når inte bollen och det första viktiga målet går till värdarna och vi har 1-0 på tavlan efter 13 minuter på matchklockan. I 15de minuten har vi tur att dunderdojan Hedberger inte får syna ostskivan i en kraftig tröjdragning.

Trots ett mål i baken så ser de för kvällen svartklädda (schnyggt) rödvita, utan metodiskt försöker vi hitta vägen fram genom ett stort starkt motståndarlag. I 25e matchminuten rensar värdarnas backlinje en högboll som fångas upp av kapten Sörnis i mittcirkeln, hostar mark och ser en lucka mellan mittback och ytterback på vänstersidan. Lägger en boll, som skär in i luckan likt en varm kniv i smör, på yta bakom backlinjen. Där dyker Ullis upp som lurat på utsidan av ytterbacken och skär in bakom backlinjen , fångar upp bollen och vinklar upp den bakom målvakten och den går i mål. Kvitterat, Phew. Vilket vackert mål och passning, tror att det skymtar en liten tår i Coach Ds ögonvrå.

Vi spelar runt och försöker hitta vägen till ytterligare ett mål innan halvtidsvilan. Det är systematiskt och det är tålamod. Bollen går runt via alla lagdelarna. Men vi har inte det där lilla extra i den sista tredjedelen av planen, även om vi möblerar om lite på positionerna. Å andra sidan så kommer inte värdarna så långt heller, de har ett par enstaka besök uppe hos Kejjan, men de kommer inte mycket längre än till straffområdets kanten och de bollar som går längre än så plockar Kejjan enkelt in. Det blir en 1-1 ställning när domaren blåser för halvtidsvilan.

Vi tar vid där vi slutade och spelar runt bollen, men vi kommer inte till några giftiga avslut. Den första delan av andrahalvlek slits det mest på mitten av planen och straffområdena ser inte mycket boll. I alla fall fram till 58e minuten när Smilla vandra ut för att lägga en hörna. Hörnan går mot botre delen av målet där Donken smugit upp och i brist på bättre ord bukar in bollen i mål. Behöver vi använda magen för att få in bollen mål, så gör vi det. 1-2 slår tavlan om till och vi har just nu de tre poängen.

Det är färre besök i straffområdet än vi är vana vid, men i 69de minuten kommer ett längre uppspel från backlinjen mot Ullis som rycker sig loss på vänsterkanten, samtidigt kommer Bimer från sin högerkant, skär in i banan och tar sikte på målområdet. Ullis lägger in bollen längs marken och passerar alla fram till Bimer som nu är rakt framför målvakten. Bimer stöter till bollen som går på målvakten men lyckligtvis (från vårt perspektiv) schabblas den in bakom mållinjen. Målet är Bimers och det är 1-3 på tavlan efter 70 spelade minuter och vi kliver in i den avslutande delen med liten marginal.

Hedberger kliver av medan Wolf kliver in och vi möblerar om lite på positionerna. Vi spelar bra och har mycket boll samtidigt börjar det bli lite frustrerat och irriterat hos värdarna som kulminerar när vi får en frispark i offensivt läge. Smilla siktar in sig på straffområdet. Bollen gåt tillslut mot Sörnins som står felvänd i straffområdet, hon siktar på att ta ner bollen, men blir överkörd bakifrån och domaren pekar på straffpunkten. Sörnis kliver själv upp och sätter den tät in på stolproten på vänstersida, ditt målvakten inte når och kaptenen har gett oss 1-4 efter 74 spelade minuter. Nu är det bara spurten kvar och värdarna börjar se trötta ut.

Vi fortsätter spela bra och låter bollen gå runt i laget, vi uppträder inte nöjda och fortsätter leta vägen fram till motståndarnas straffområde. I 85 har värdarna en fin period som via högerkanten hamnar vid straffpunkten och de drar till ett fint skott, men klister-Kejjan vägrar och klistrar bollen. Klockan står på 89 spelade minuter när Ullis kommer loss på högerkanten, viken in mot straffområdet. Strax innan för Ullis i en parallell bana kommer Bimer som når in i straffområdet. Ullis lägger in till Bimer som drar till med högern och via bortre stolpen går bollen i nät. Kaboom 1-5 i absoluta slutet av matchen. Vi gör ett byte där Lina kliver in istället för Donken. Vi drar inte ner på tempot utan fortsätter framåt, och producerar en hörna som blir resultatlös. Det blir det sista som händer då domaren blåser av.

En shout-out till veckans lagkompis, Helena Bovin, som outtröttligt håller igång avbytarna och lånar ut sina fotbollsskor. Rödvitt när det är som bäst. ??????

Vilken match! 1-5 på tavlan och vi tar även denna matchen hand om bollen med ett innehav på 61% mot 39%. Vi producerar “bara” 10 skott mot 7, men vi konverterar vartannat skott till mål så 50% är ju inte fy skam. Vi har hela 328 passningar med den längsta passningssekvensen på hela 14 st. Vi packar ihop de tre poängen och tar bussen tillbaka till Danelid. Resten av veckan har vi ledigt, det har varit tajt med matcher och träningar och så laddar vi om inför nästa vecka med träningar och en sista match innan sommaruppehållet - Håbo FF kommer på besök på torsdag. Väl mött på Danelid dagen innan midsommar!